Kempeleen Naisvoimistelijat ry

Kaikki alkoi 40 vuotta sitten Kempeleen lukion opettajainhuoneesta, jossa pidettiin seuran perustava kokous 18.10.1979. 11 aktiivista ja rohkeaa naista keskusteli naisvoimistelun tarpeellisuudesta. Kempeleessä oli jo pallo- ja urheiluseuroja, mutta ei naisvoimisteluseuraa. Nimeksi päätettiin Kempeleen Naisvoimistelijat. Vuositilaston mukaan vuonna 1979 jäseniä oli 74, mutta jo vuonna 1980 jäseniä oli 215. Liikuntaharjoituksia järjestettiin aluksi naisille kaksi ryhmää ja tytöille neljä ryhmää. Ryhmien ohjaajina toimivat kaksi palkatonta ohjaajaa. Seurasta osallistui 47 tyttöä huoltajineen SNLL:n (Suomen Naisten Liikuntakasvatusliitto) Tampereella järjestämiin suurkisoihin heti kesällä 1980.

Vuonna 2019 KNV (Kempeleen naisvoimistelijat ry) täytti 40 vuotta. Olemme Suomen Voimisteluliiton sekä Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu  (PoPLi) ry:n jäsenjärjestö. Seuramme jäsenmäärä oli 695 jäsentä vuonna 2019: jäsenistä aikuisia oli 233 ja lapsia ja nuoria yhteensä 462. Seuramme toimintaa ohjaa ohjaajien kanssa luodut arvot, joissa korostetaan matalan kynnyksen toimintaa, liikunnan iloa, asiakaslähtöisyyttä ja monipuolisuutta. Painopisteet ovat aikuisten monipuolisen kuntoliikunnan harrastamisen sekä lasten ja nuorten liikunnan ilon tukemisessa. Lastenryhmissä liikutaan lasten kehitystä tukien ja huomioiden ammattimaisesti eri-ikäisten lasten fyysiset, psyykkiset ja sosiaaliset taidot. Aikuisjäsenten toiminnassa haluamme painottaa meillä liikkuvien mahdollisuutta monipuoliseen liikuntaan ja liikkumisen säännöllisyyttä.

Lasten ja nuorten liikuntaryhmille tarjotaan mahdollisuus hankkia esiintymiskokemusta osallistumalla seuran näytöksiin sekä Kempeleen ja Pohjois-Pohjanmaan tapahtumiin. Kilpailuryhmät taas suunnittelevat kilpailumatkat aina kausittain ja kilpailevissa ryhmissä pääsee enemmän matkustamisen makuun esiintymisen ja kisaamisen perässä.

KNV pitää huolta ohjaamisen laadusta: tuemme ohjaajien koulutuksiin osallistumisia säännöllisesti sekä järjestämme seuran sisäisiä koulutuksia. Kaikki lasten ja nuorten ohjaajat kouluttautuvat vähintään Voimisteluliiton 1-tason ohjaajiksi ja vastuuohjaaja on aina yli 18-vuotias. Seuralla on rekisteröityjä ja käyttöoikeusnimikkeillä suojattuja lajeja, joihin seura ja ohjaajat huolehtivat tarvittavat koulutukset sekä laji- ja ohjaajalisenssit.

Osoituksena laadukkaasta työstä olemme saaneet  Suomen Olympiakomitean ja Suomen Voimisteluliiton myöntämän sekä aikuisten että lapset & nuoret osa-alueen Tähtimerkin. Mitä tämä tarkoittaa?

Toiminnan vuosikello

PUHELINNUMERO

 

KEMPELEEN NAISVOIMISTELIJAT RY:N PUHELINNUMERO ON 045 855 3288
(yhteydenotot vain tekstiviestillä)