Kempeleen Naisvoimistelijat ry

Kaikki alkoi 40 vuotta sitten Kempeleen lukion opettajainhuoneesta, jossa pidettiin seuran perustava kokous 18.10.1979. 11 aktiivista ja rohkeaa naista keskusteli naisvoimistelun tarpeellisuudesta. Kempeleessä oli jo pallo- ja urheiluseuroja, mutta ei naisvoimisteluseuraa. Nimeksi päätettiin Kempeleen Naisvoimistelijat. Vuositilaston mukaan vuonna 1979 jäseniä oli 74, mutta jo vuonna 1980 jäseniä oli 215. Liikuntaharjoituksia järjestettiin aluksi naisille kaksi ryhmää ja tytöille neljä ryhmää. Ryhmien ohjaajina toimivat kaksi palkatonta ohjaajaa. Seurasta osallistui 47 tyttöä huoltajineen SNLL:n (Suomen Naisten Liikuntakasvatusliitto) Tampereella järjestämiin suurkisoihin heti kesällä 1980.

Kempeleen naisvoimistelijat ry eli KNV on perustettu vuonna 1979 ja vuonna 2019 KNV täyttää 40 vuotta. Se on Suomen Voimisteluliiton sekä Pohjois-Pohjanmaan Liikuntaseura (PoPLi) ry:n jäsenjärjestö. Seuran jäsenmäärä oli 771 jäsentä vuonna 2018. Jäsenistä aikuisia oli 261 ja lapsia ja nuoria yhteensä 510. Seuran toimintaa ohjaavat yhdessä sovitut arvot, joissa korostetaan toiminnan laadukkuutta, perhekeskeisyyttä, helppoa saatavuutta ja monipuolisuutta. Painopisteet ovat aikuisten monipuolisen kuntoliikunnan harrastamisen ja lasten ja nuorten liikunnan ilon tukemisessa. Lastenryhmissä liikutaan lasten ehdoilla, ottamalla huomioon eri-ikäisten lasten fyysiset ja sosiaaliset taidot. Aikuisten ryhmissä halutaan korostaa liikuntaharrastuksen monipuolisuutta ja säännöllisyyttä.

Liikuntaryhmille tarjotaan myös mahdollisuus hankkia esiintymiskokemusta esim. osallistumalla tapahtumiin ja esiintymällä seuran näytöksissä. KNV pitää huolen ohjaamisen laadusta kouluttamalla ohjaajiaan säännöllisesti. Kaikki lasten ja nuorten ohjaajat kouluttautuvat vähintään Voimisteluliiton 1-tason ohjaajiksi. Seuralla on rekisteröityjä ja käyttöoikeusnimikkeillä suojattuja lajeja, joihin seura ja ohjaajat huolehtivat tarvittavat koulutukset sekä laji- ja ohjaajalisenssit.

Osoituksena laadukkaasta työstä olemme saaneet  Suomen Olympiakomitean ja Suomen Voimisteluliiton myöntämän sekä aikuisten että lapset & nuoret osa-alueen Tähtimerkin.

Kempeleen Naisvoimistelijat ry tekee yhteistyötä Voimisteluliiton, Kempeleen kunnan, yritysten ja kempeleläisten seurojen kanssa. Seuraa johtaa jäsenistön valitsema johtokunta, joka toimii vapaaehtoisvoimin. Jäsenet ovat tervetulleita mukaan johtokuntaan vaikuttamaan ja osallistumaan toimintaamme!

KEMPELEEN NAISVOIMISTELIJAT RY:N PUHELINNUMERO ON 045 855 3288
(yhteydenotot arkisin klo 10-16 välisenä aikana).

Jumppa-asioita koskevat yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostilla tai palautelomakkeen kautta.

PUHELINNUMERO

 

KEMPELEEN NAISVOIMISTELIJAT RY:N PUHELINNUMERO ON 045 855 3288
(yhteydenotot vain tekstiviestillä)

SÄHKÖPOSTI

 

Jumppa-asioita koskevat yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostilla tai palautelomakkeen kautta.