Yhä nyt on tärkeää pitää huolta hyvästä hygieniasta ja noudattaa näitä yhteisiä ohjeistuksia, jotta voimme jokainen luoda itsellemme ja muille seuramme jäsenille turvallisen tavan harrastaa, liikkua ja nauttia liikunnan riemusta!

Ohjeita päivitetty 9.1.2022

Kevätkausi 2022 alkaa tavallisesti 10.1.2022. Huomioittehan koronaturvallisuusohjeet toimintaamme osallistuessanne. Kiitoksia kovasti yhteistyöstä.

Olemme ottaneet ohjeistuksessa huomioon koronatoimenpiteet Kempeleen kunnassa.
Aikuisten, lasten ja nuorten harrastustoiminta jatkuu nyt tavallisesti. Jotta pandemiatilanne ei enää pahentuisi voimakkaasti, pyydämme teitä yhä huomioimaan alla olevat ohjeet toimintaamme osallistuessa.

Muistathan, että:
– Mukaan tullaan terveenä, sairastumisista toivutaan kotona. Pientenkin sairastumisen oireiden yllättäessä on hyvä jäädä kotiin
– Pestään kädet mennen tullen, vaihtoehtoisesti käytetään käsidesiä huolellisesti. Käsidesiä löytyy liikuntasaleistamme
– Pukeudutaan jo kotona liikuntavaatteisiin
– Kuljetetaan mukana henkilökohtaista juomapulloa
– Vältetään turhaa oleskelua pukuhuonetiloissa ja noudatetaan 1,5-2m turvavälejä. Tunnin alkua on turvallisinta odottaa autossa tai ulkona.
– Suosittelemme maskien käyttöä kaikille yli 12- vuotiaille tunnille saapuessa ja tunnilta poistuessa. Tämä koskee myös aikuisia, jotka saattavat lapsen liikuntatiloihin, eli esimerkiksi vanhempia. Liikuntasuorituksen aikana maskia ei tarvitse käyttää
– Ohjaajamme käyttävät maskeja ennen harjoituksia, harjoitusten aikana ja niiden jälkeen. Liikuntasuorituksen aikana maskia ei tarvitse käyttää
– Noudatetaan hyvää yskimis- ja aivastamishygieniaa. Yskimisen tai aivastamisen jälkeen on hyvä pestä tai desinfioida kädet. Lasten ja nuorten ohjaajat muistuttavat osallistujia tästä.
– Pyydämme huomiomaan tunneilla turvavälit mahdollisuuksien mukaan. Lasten ja nuorten tunneilla ohjaajat kiinnittävät huomiota turvaväleihin ja fyysisten kosketuksien välttämiseen, kuitenkin lasten tarpeet ja ikätaso huomioiden.
– Vältämme välineiden käyttöä harjoituksissa. Mikäli välineitä käytetään, ne puhdistetaan desinfioivalla aineella. Lasten ja nuorten tunneilla ohjaajat puhdistavat käytetyt välineet. Aikuisliikkujien tulee puhdistaa välineet itse seuran desinfiointisuihkeella. Desinfioinnin jälkeen on tärkeää koskea välineeseen suojatusti esimerkiksi käsipaperilla, jotta väline pysyy puhdistettuna paikalleen siirrettäessäkin.
– Aikuisten saattajien on vältettävä turhaa oleskelua pukuhuoneissa tai käytävillä. Suosittelemme, että saattajat pitävät 1,5-2 metriä turvaväliä tai odottelevat esimerkiksi autossa tai ulkotiloissa. Pukuhuoneissa tai käytävillä oleskelussa on altistus- ja tartuntariski. Lasten ja nuorten liikunnan ohjaajilla on aina osallistujien vanhempien yhteystiedot käytettävissä, mikäli jotakin sattuu.

Seuraamme tilannetta ja päivitämme ohjeistuksia tilanteen mukaan.
Yhdessä yhteisiä ohjeistuksia noudattaen pystymme tarjoamaan itsellemme ja muille jäsenillemme turvallisen tavan nauttia harrastusten ja liikunnan riemusta.

Lisätiedot ja kysymykset sähköpostilla info[at]knv.fi